Cheile Sohodolului

de Oana Gavrilescu

Daca vrei sa te eliberezi de gânduri cotidiene, dacă vrei sa te relaxezi puţin, dacă vrei să simţi muntele desi esti la câmpie, atunci cel mai bun lucru pe care il poti face este să te urci in maşină şi să pleci pe Cheile Sohodolului. Acest loc minunat se află la aproximativ 15 Km de Târgu-Jiu, in apropierea localitatii Runcu.

Photobucket Photobucket

Datorită vremii frumoase, după nelipsitul ritual al cafelei am făcut repede niste pacheţele cu mâncare si am plecat la drum. Dacă vreţi sa ajungeţi din Craiova la Târgu-Jiu cu masina trebuie să evitaţi DN 66 (se lucreaza la el de 5 ani si este tot plin de gropi ) si sa porniti spre Targu-Carbunesti caci este proaspat coafat. Cam in 2 ore am ajuns si am scos aparatul de fotografiat căci mai era inca zapada iar ţurţurii strigau dupa imortalizare. In faţa privirilor noastre un peisaj impresionant.

Photobucket Photobucket

Liniştea Cheilor este bruiată de râul Sohodol care isi croieste drum printre stâncile calcaroase. Din pereţii abrupti ce se înalţă când in stânga când in dreapta drumului ies ca niste colţi bucăţi de stâncă. Trebuie sa fii precaut deoarece se pot desprinde pietre si se pot rostogoli pe drum. Aşa că pentru a admira peisajul trageti masina intr-un loc cat mai retras. Cheile se pot traversa si p e jos, chiar daca pare periculos datorită existentei viperelor cu corn. Nici nu stiam de existenta lor daca nu erau localnicii. Oricum, cand admiri panorama CHEILOR nici nu te mai gandesti la asa ceva, peisajul iti ia mintile. Salbaticia locului te impresioneaza si iti creeaza senzatia ca nimeni si nimic din lumea reala nu te poate atinge.

Photobucket Photobucket

Mai mult decat o simpla drumetie, o excursie in Gorj este o experienta de viata, dovada ca inca mai putem gasi locuri minunate ce par prea frumoase pentru a fi adevarate si care te fac sa te intrebi daca nu cumva ai facut o calatorie intr-o lume de vis. I LOVE ROMANIA!

Photobucket Photobucket

About alexander

Umblarici.ro este un site de calatorii, turism si plimbari stradale.
This entry was posted in România and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cheile Sohodolului

  1. Pingback: Pe chei. Cheile Sohodolului » Alex Rădescu

  2. nic says:

    Oana, ne-ai deschis apetitul pentru calatorii :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *