Povești săsești pentru Săptămâna Haferland (VIDEO)

de Alexandru Rădescu

Localitatea Fișer deschide azi Saptamana Haferland, cel mai important eveniment al comunitatii sasesti din Romania. Anul trecut au venit la eveniment cam 700 de persoane, sasi din Germania, personalitati din tara si alti invitati. Iar cum la eveniment au venit de la an la an tot mai multe persoane, se asteapta ca in acest an sa participe la Saptamana Haferland cam 1000 de invitati.

Inainte de deschiderea evenimentului am avut sansa unui drum prin sate care vor gazdui Saptamana Haferland (Crit-Viscri-Mesendorf-Saschiz-Rupea), la invitatia Fundatiei Michael Schmidt. Am povestit aici despre cele vazute, traite, simtite in Țara Ovazului (Haferland). Revin acum cu materiale video de pe traseu:

Dansuri sasesti, in curtea bisericii fortificate din Crit

Georgia Gulea interpretand la nai cantece traditionale sasesti-bavareze

Sofia Folberth (94 de ani) si povestile lumii sasesti

– In atelierul de olarit din Saschiz, cu mesterul Marian (scolarit in Anglia)

[Raisa a facut si un interviu cu Marian]

Pâna pe 15 august, cei care vor veni in zona vor putea sa participe la o scoala de tamplarie pictura, tesut la Rupea; masa in șură , concert de muzica evanghelica, fanfara la Viscri; targuri de produse traditionale, prezentari cultural-istorice la Saschiz, precum si un tur pana sus la cetatea săseasca; workshop-uri de pictura pe sticla, lemn si piatra la Roades; dansuri traditionale, proiectii de film, concerte si baluri la Crit, iar in ultima zi, 15 august, competitie de tras cu arcul la Mesendorf, precum si ceaun + foc de tabara.

About alexander

Umblarici.ro este un site de calatorii, turism si plimbari stradale.
This entry was posted in Castele şi ruine, Pieton curios, România and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *